Directmovie-expert

Tegenwoordig maakt een groot deel van de Nederlandse bevolking gebruik van digitale tv. Live digitale tv kijken is al behoorlijk ingeburgerd geraakt. Via een portaal als Kanalen kiezer kun je alles vinde over digitale tv. Echter bestaat er ook nog zoiets als interactieve tv. Voor de groep die hier niet bekend mee is, kan dit een zeer raadselachtig begrip zijn. Gelukkig kunnen wij je precies uitleggen wat interactieve tv is, waar je het voor kunt gebruiken en voor welke toestellen het geschikt is.

Wat is interactieve televisie?

Interactieve televisie is een nieuwe vorm van tv kijken. Bij deze vorm van televisie kijken, kun je zelf bepalen wat of welk programma je op welk tijdstip wilt bekijken. Hierdoor neemt de analoge wijze van tv kijken een plaatsje in op de achtergrond. Een groot voordeel van interactieve tv is dat je geen programma's meer hoeft op te nemen, dit doet het programma namelijk zelf al. Hierdoor kun je op een later tijdstip het gewenste programma terugkijken én zelfs stop zetten.

Waar kun je interactieve tv voor gebruiken?

Interactieve tv biedt ook de optie om een programma te pauzeren. Dit kan enorm handig zijn voor wanneer er bezoek bij je langs komt, er iemand bij je aan de deur staat of je hebt iets op de planning staan waardoor je jouw serie of programma niet kunt afkijken. Je kunt op een later moment dus weer inspringen om je serie verder af te kijken. Als laatste kun je met interactieve tv ook on demand dingen kijken. Dit houdt in dat je de mogelijkheid hebt om thuis een film te huren of serie te kijken op het moment dat het jou uitkomt. Iedere tv-provider heeft zijn eigen lijst met series en films die bekeken kunnen worden.

Voor welke toestellen is interactieve tv geschikt?

Tegenwoordig heeft bijna iedere tv een interactieve functie tot zijn beschikking. Het maakt hierbij dus niet uit welk merk of model televisie je hebt. Je tv moet een plasma, LED of LCD scherm hebben. Daarnaast zul je een digitale ontvanger nodig moeten hebben zodat je een verbinding hebt met de interactieve televisie.

Binnen een huishouden kun je dus meerdere televisies gebruiken voor interactieve tv. Houdt er echter wel rekening mee dat je voor iedere tv een digitale ontvanger moet hebben. Daarnaast heb je een HDMI of een SCART-kabel nodig en heeft de digitale ontvanger toegang nodig tot het internet.