Directmovie-expert

Je hebt natuurlijk een aantal spullen nodig om gebruik te kunnen maken van interactieve tv. Alleen met de juiste benodigdheden kun jij namelijk uren plezier beleven met het kijken van de leukste programma's, series en films. Maar wat heb je allemaal nodig om gebruik te kunnen maken van interactieve tv? Je leest het hier!

De televisie

Als eerste heb je natuurlijk een televisie nodig om gebruik te kunnen maken van interactieve tv. Houdt er echter wel rekening mee dat niet alle tv's geschikt zijn voor deze manier van tv kijken. Het beste is om een plasma televisie of een televisie met LED of LCD scherm te hebben. Dit zijn namelijk de nieuwe varianten waardoor de tv goed reageert op de opdrachten die je geeft. Daarnaast is het natuurlijk fijn om je programma's en series haarscherp te kunnen bekijken. De meest nieuwe televisies hebben vaak zelfs een ingebouwde poort of C+ module waardoor je de interactieve tv direct op de televisie kunt aansluiten.

Een decoder of digital tuner

Heb jij een oudere televisie? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk gebruik moeten maken van een losse decoder. Deze zorgt ervoor dat de opdrachten die je geeft in een begrijpelijke taal doorgestuurd worden naar de televisie. Bij deze losse decoder zit meestal een ander soort afstandsbediening. De decoder zorgt er daarnaast ook voor dat jij programma's en films kunt opnemen en later terug kunt kijken. De meeste nieuwe tv's hebben echter een ingebouwde digitale tuner. Deze is vaak standaard ingebouwd waardoor je alleen nog maar een kabel, ether of satelliet moet aansluiten op de tv om gebruik te kunnen maken van digitale televisie.

Een internet verbinding

Om gebruik te kunnen maken van interactieve tv zul je een internet verbinding nodig moeten hebben. Deze verbinding zorgt ervoor dat je via je provider gebruik kunt maken van deze soort tv kijken. Je internet verbinding kan gemakkelijk aangesloten worden op de decoder door middel van een internetkabel. Jij zult hierdoor met je tv ook het internet op kunnen, filmpjes op YouTube kunnen bekijken en gebruik kunnen maken van andere online aanbieders van films en series.

Een abonnement van een provider

Als laatste heb je natuurlijk een abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van interactieve tv. Vaak heeft een decoder of mediabox een smartcard. Op deze smartcard staan onder andere de gegevens van abonnement in. De meest nieuwe decoders hebben een smartcard in de vorm van een chip die niet zomaar verwijderd kan worden.

Terug naar Interactieve TV