Directmovie-expert

Het gebruik van interactieve tv heeft een groot aantal voordelen. Dit kan voor iedereen verschillen zijn afhankelijk of je wel of geen gebruikt maakt van een los kastje. Wij zullen je hier alles uitleggen over de verschillende voordelen zodat je precies weet wat je kunt verwachten met interactieve tv.

Programma's en films kijken wanneer het jou uitkomt

Een groot voordeel van interactieve tv is dat je programma's, films en series kunt bekijken op momenten dat het jou uitkomt. Bij een analoge televisie is het namelijk zo dat je op een bepaald tijdstip voor de tv moet zitten om het programma te kunnen volgen. Natuurlijk kun je ook het programma opnemen echter zul je hiermee ook de reclames op moeten nemen.

Met interactieve tv hoef je dit allemaal niet meer te doen. Jij kunt naast het opnemen van programma's ook een week lang de programma's terugkijken zonder hiervoor iets extra's te doen. Daarnaast kun je ook een film of programma pauzeren zodat je even snel iets anders kan doen. Hierdoor zul je niks missen, naar de wc gaan is geen probleem en je kunt op je gemak je snacks of drinken aanvullen.

De voordelen van een inbouw

Er zijn een aantal voordelen bij het gebruik van een inbouw interactieve tv. Als eerste is de beeldkwaliteit beter. Dit komt doordat er geen omzet is naar een analoog signaal. Heb je een losse decoder nodig? Zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een HDMI kabel gebruikt. Een ander handig voordeel is dat je geen gebruik hoeft te maken van een los kastje. Dit houdt in dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra afstandsbedieningen of kabels. Het laatste voordeel is dat je minder energie verbruikt. Dit heeft te maken met het feit dat je geen extra elektrisch apparaat nodig hebt om gebruik te kunnen maken van interactieve tv.

Gebruik maken van extra zenders

Interactieve tv heeft natuurlijk nog veel meer voordelen. Één hiervan is dat interactieve tv veel meer zenders aanbiedt dan een normale analoge televisie. Hierdoor heb je meer zenders waaruit je kunt kiezen. Interactieve tv kan bijvoorbeeld zenders aanbieden als HBO, ESPN, Fox Sports, Film 1, Sport 1 en nog veel meer andere zenders.

Terug naar Interactieve TV